Pestki dyni
Dla kogo został stworzony produkt?
Charakterytyka suplementu diety
SuperFoods
Produkt w 100% naturalny
Bez glutenu
Odpowiedni dla wegan i wegetarian
Przeczytaj
Zastosowanie
Pestki dyni, to SUPERFOODS, tzw. super żywność. Pestki dyni, to produkt wielofunkcyjny.
- Magnez zawarty w pestkach pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
- Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie.
- Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Miedź pomaga w prawidłowym transporcie żelaza. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pestki są w 100% naturalne i pochodzą ze sprawdzonych niezmąconych chemią upraw.
Składniki
Łuskane pestki dyni zwyczajnej (Cucurbita pepo L.)
Pestki dyni są źródłem:
Magnezu (540,0 mg w 100 g) – 144%*
Cynku ( 7,5 mg w 100 g) – 75%*
Żelaza ( 15,0 mg w 100 g) – 107%*
Miedzi ( 1,5 mg w 100 g) – 150%*
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna: |
2440 kJ / 582 kcal (122%*) |
Tłuszcz |
45 g (65%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
9 g |
Węglowodany |
12,3 g (2%*) |
w tym cukry |
11 g |
Błonnik |
5 g |
Białko |
29 g (58%*) |
Sól |
0 g |
*RWS – dzienne referencyjne wartości spożycia dla osób dorosłych
Sposób użycia
Są świetnym dodatkiem do Twoich ulubionych potraw i wzbogacą Twoją dietę o nowe smaki (orzechowy – delikatny aromat). Możesz je dodać i tym samym urozmaicić oraz wzbogacić: kanapki, jogurt, zupy, sałatki, owsianki, desery, potrawy z makaronem, upiec z nimi ciasta czy inne wypieki, po zmieleniu z innymi nasionami (np. konopnymi, dyni, etc.) można stworzyć własne pasty humusowe.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. W związku z powyższym nie możemy wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.